Stålbalkar

Stål är en legering som till största delen består av järn med kol som det viktigaste legeringsämnet. Dagens moderna stålsorter innehåller ibland också andra ämnen som till exempel krom, molybden och vanadin som ger stålet olika utseende och egenskaper.

Några av fördelarna med materialet stål är att det går att forma plastiskt i både varmt och kallt tillstånd och det kan härdas på ett flertal olika sätt samt att legeringsämnen kan användas för att förändra stålets egenskaper. Stål går även att materialåtervinna i Sverige idag.

Stålbalkar i husbyggen

Ett av de stora användningsområdena för stålbalkar är hus och fastigheter, där balkarna fungerar som bärande stöttor som hjälper till att hålla huset struktur såsom väggar och tak på plats. Utan ordentliga stålbalkar riskerar innertak att svikta, och detta blir ofta ännu mer påtagligt i hus med öppen planlösning och stora öppna utrymmen, samt i hus med övervåning eller vindsutrymme. Ett ordentligt grundbygge med stabila stålbalkar är a och o för ett stabilt hus som håller över tid.

Beställa stålbalkar via internet

Idag går det bra att beställa stålbalkar via internet, vilket gör att det kan vara en enkel match att jämföra priser och storlekar utan att behöva rusa runt i olika byggvaruhus. Att beställa stålbalkar via internet är dessutom ofta billigare och balkarna kan levereras direkt till byggplatsen vilket gör att du även sparar tid och pengar på transport.